Einde paaspauze voor scholen: "Opluchting en ongerustheid"

De paasvakantie is na drie weken afgelopen. Veel scholen zitten met gemengde gevoelens, er is ongerustheid over extra besmettingen maar ook opluchting om weer te kunnen starten. "De leerachterstand nu is groter dan die met Kerstmis", zegt directeur Ludo Jacobs van Sint-Augustinus in Bree.

Leerlingen van de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs moeten nog halftijds online les thuis volgen, terwijl de kleuters, de lagere schoolkinderen en ook de leerlingen van de eerste twee jaren van het middelbaar wel weer voltijds naar school mogen: “We zijn natuurlijk blij dat we opnieuw kunnen opstarten, maar tegelijk houden we ons hart een klein beetje vast voor wat er te gebeuren staat, want op dit moment zijn de coronacijfers nog altijd niet goed”, zegt directeur Ludo Jacobs van Sint-Augustinus in Bree. “Maar we zijn vooral blij dat we kunnen starten zodat we  kunnen vermijden dat leerlingen een leerachterstand oplopen”

“Alleen onze tweede graad had paasexamens, en we hebben de cijfers gemeten van dit jaar ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen jaren, en dan zien we toch een achteruitgang", zegt Jacobs. "En die achterstand wordt groter, dan de achteruitgang die we ook al gemeten hadden met Kerstmis."

Meest gelezen