BELGA

Golfsport populairder dan ooit door corona

Door de coronacrisis is golfen populairder geworden, en dat merken ze ook in de golfclub in Sint-Gillis-Waas. De club bestaat nog maar 4 jaar, en ook daar komen steeds meer mensen een balletje slaan. 

In Oost-Vlaanderen zijn er momenteel 7.700 golfers, 5.000 mannen en 2.700 vrouwen. Door de coronacrisis is de sport opvallend populairder geworden, zegt Paul-Henri Van der Steichel van de golfclub in Sint-Gillis-Waas: “Wij zijn in 2017 begonnen en zijn volop aan het bekijken om onze golfterreinen uit te breiden. De sport is momenteel heel populair. In Vlaanderen zijn er nu 47.000 golfers. Twintig jaar geleden was dat nog maar de helft."

Mensen zijn het wandelen wat beu, en zetten nu gemakkelijker de stap naar de golfsport
Paul-Henri Van der Steichel , golfclub Sint-Gillis-Waas

"De coronacrisis heeft de golfsport zeker populairder gemaakt", zegt Van der Steichel. "Veel sporten mochten niet meer door de coronamaatregelen. Buitensporten wel, zoals tennis en golf. En je merkt dat mensen het wandelen wat beu zijn en daarom met golf beginnen. Een jaar golf spelen kost ongeveer 650 euro.“

Niet meer elitair

“Golf is al langer geen elitaire sport meer”, gaat Van der Steichel verder. “Natuurlijk heb je nog altijd golfterreinen bij kastelen, en dan krijgt je golfterrein meteen een elitair karakter. Maar er zijn ook steeds meer golfclubs in landelijke gebieden, zoals hier bij ons in Sint-Gillis-Waas. En dat zorgt ervoor dat mensen gemakkelijker de stap naar de golfsport durven te zetten. Wij willen dat iedereen zich hier thuis voelt.” 

Meest gelezen