HOGENT gebruikt speekseltesten voor studenten die in les geen mondmasker kunnen dragen of afstand kunnen houden

Hogeschool HOGENT gaat vanaf vandaag speekseltesten gebruiken in opleidingen waarbij studenten niet anders kunnen dan naar de campus komen. Het gaat om de opleidingen film en drama, waarbij de lessen niet digitaal gegeven kunnen worden. In die opleidingen kunnen studenten ook niet altijd een mondmasker dragen of voldoende afstand houden. 

De meeste lessen aan de HOGENT gebeuren nog altijd online. Enkel een beperkt aantal lessen gebeurt op de campus. De hogeschool gaat nu speekseltesten gebruiken in KASK & Conservatorium. Voor de opleidingen daar kunnen de studenten niet anders dan naar de campus komen, zegt Hanneke Dewyn van HOGENT. “We gaan de speekseltesten eerst en vooral gebruiken in de opleidingen film en drama. Daar is het voor de studenten niet altijd mogelijk om zich tijdens de lessen aan de coronaregels te houden. Ze kunnen niet altijd een mondmasker dragen of voldoende afstand van elkaar houden. De speekseltesten zijn een extra controle om de lessen coronaveilig te laten verlopen.“

Professionele teststraat

In KASK & Conservatorium heeft HOGENT een professionele teststraat ingericht waar studenten en personeel zich kunnen laten testen. Dat gebeurt de dag voor de les plaatsvindt, om te zien of iemand besmet is met corona. De studenten en het personeel kunnen de test bij zichzelf afnemen, er komt geen medische begeleiding bij kijken.

Met de speekseltesten wil HOGENT voor gemoedsrust zorgen bij de studenten en het personeel, zodat ze zonder veel zorgen hun werk kunnen doen. 

Binnenkort ook andere opleidingen

Ondertussen bekijkt HOGENT of het de speekseltesten ook kan inzetten in andere opleidingen. De school onderzoekt of er ook in andere opleidingen situaties zijn waarbij studenten geen mondmasker kunnen dragen of niet voldoende afstand kunnen houden tijdens de lessen. 

Beluister hier wat de studenten ervan vinden

kasto80

Meest gelezen