Koppel wacht fietsdieven op in bosjes en dwingt ze op de knieën

Afgelopen weekend werd ingebroken in enkele tuinhuisjes in Elewijt en Weerde. De dieven gingen aan de haal met fietsen. Een deel van de buit kon teruggevonden worden dankzij Danny en Leen, een alert koppel dat ook slachtoffer werd van de fietsendieven. 

Zaterdagochtend merkten Leen Van Kerckhoven en haar man Danny Haelterman uit Elewijt bij Zemst dat er ingebroken was in hun tuinhuisje. Twee koersfietsen met een waarde van 6000 euro waren verdwenen. Danny, actief bij de politiezone Wezembeek-Oppem-Kraainem, en Leen trokken zelf op onderzoek. Ze doorzochten de weide achter hun huis, tot aan de nabijgelegen steenweg. Daar vonden ze in de berm een kinderfiets die verstopt was onder een hoop takken. De fiets bleek in de nacht van vrijdag of zaterdag gestolen in Weerde. 

In de hoop hun eigen fietsen terug te vinden, trokken Leen en Danny verder. In een veld verderop vond Danny zijn zadeltasje, en nog wat verder lagen twee mountainbikes ook verstopt onder takken. De politie werd verwittigd, ze haalden de mountainbikes op en  bevestigden dat de twee ook gestolen waren in Weerde. 

Alles gefilmd

Danny ging ervan uit dat de dieven de fietsen nog zouden komen ophalen: “Ik was vastbesloten om de nacht door te brengen in het bos vlakbij de gevonden mountainbikes. Ik ging naar huis om wat spullen te halen voor de nacht, mijn vrouw bleef met mijn zoon ter plaatse.” Plotseling doken er twee mannen op die op zoek waren naar de fietsen. Leen begon alles te filmen als bewijsmateriaal en verwittigde haar man. Die was meteen ter plaatse om de dieven te stoppen. Danny dwong de twee op hun knieën en wachtte tot de politie ter plaatste kwam die de twee oppakte. Voorlopig hebben Danny en Leen hun koersfietsen nog niet terug, maar ze hopen dat ze toch nog gevonden worden.  

 

 

Meest gelezen