© VRT Joost Joossen

Kortrijkse scholen maken radio met ex-MNM-presentator Tom De Cock: “Om mensen uit de zorg, leerlingen en leerkrachten te bedanken”

Bij scholengroep Rhizo in Kortrijk gaan ze vandaag radio maken met Tom De Cock, die vorig jaar nog afscheid nam als presentator bij MNM. Daarmee wil "Radio Rhizo" vieren dat de scholen opnieuw opengaan, maar ze willen ook een aantal mensen bedanken. "Dan gaat het vooral over mensen uit de zorg, maar ook de leerkrachten en leerlingen", zegt directrice Kornelia Buyse.  

Na 3 weken paaspauze mogen leerlingen vandaag weer naar school. Voor sommigen is dat halftijds, voor anderen voltijds. Om dat te vieren houdt scholengroep Rhizo, uit Kortrijk, vandaag een feestje. Daarvoor zal ex-MNM-presentator Tom De Cock vandaag tussen 10 uur en 16 uur plaatjes draaien voor "Radio Rhizo" in de Kortrijkse Zorgkrachtschool. 

Feestje voor de zorg

"De scholen zullen tijdens de radioshow vooral mensen bedanken die veel moesten werken tijdens en door de coronacrisis", zegt directrice Kornelia Buyse. "We delen ook een aantal awards uit. De show zal bestaan uit verschillende onderdelen. Deze voormiddag gaan we bijvoorbeeld vooral onze partners uit de zorg bedanken."

"Het feestje van "Radio Rhizo" is niet enkel bedoeld voor de zorgsector", verduidelijkt de directrice. "Deze middag gaat het vooral over de leerlingen, hun muziek, hun verhalen en hun pluimen. En na 15 uur gaan we ook voor onze leraren een feestje geven. Zo krijgt iedereen zijn momentje vandaag."

Meest gelezen