Instagram Lady Gaga

Lady Gaga draagt jas van studente Antwerpse Modeacademie

Wereldster Lady Gaga deelde afgelopen weekend een foto op haar Instagram account met meer dan 47 miljoen volgers, waar ze een jas draagt van Florentina Leitner. De Oostenrijkse Leitner studeerde afgelopen jaar af aan de Modeacademie van Antwerpen. Het is geen geheim dat Lady Gaga fan is van Antwerpse mode. Ze werd eerder ook al gespot in Antwerpse outfits.

Op de Instagramfoto draagt Lady Gaga een jas in nepbont, in zwart en roze, van de hand van de Oostenrijkse Florentina Leitner, die vorig jaar afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie. “Ik ben in dezelfde stijl gebleven als mijn eigen afstudeercollectie, maar heb wel het een en ander aangepast zodat het meer Lady Gaga’s stijl zou zijn. Zo gebruikte ik bijvoorbeeld een feller roze. Het pronkstuk is de jas in nepbont. Ik was zeker dat Gaga er geweldig in zou uitzien", zegt Leitner.

"Dressed by Antwerp"

De outfit past in het initiatief van de stad Antwerpen om de Antwerpse mode meer op de kaart te zetten. De stad lanceerde daarom in 2019 de campagne "Dressed bij Antwerp", waarbij bekende mensen poseren in kleren van Antwerps talent. In het kader van die campagne werd Tom Eerebout, de stylist van Lady Gaga gecontacteerd. Van Gaga was geweten dat ze fan was van Antwerpse mode. Ze droeg in het verleden al outfits van Antwerpse ontwerpers, zoals een ring van Dries Criel en een jas van Casper Werner. Eerebout en de Modeacademie gingen samen aan de slag om een outfit voor Lady Gaga uit te zoeken.

Antwerpen heeft geen modeweek zoals Milaan, Londen, Parijs of New York maar weet toch internationale sterren te bereiken

Claude Marinower (Open Vld), Antwerps schepen voor marketing en communicatie

Uit de ontwerpen van negen masterstudenten selecteerde Eerebout dat van Florentina. Hij kijkt enthousiast terug op de samenwerking. “Zowel Walter Van Beirendonck als Maureen De Clercq (respectievelijk directeur en docente van de Modeafdeling) waren heel nauw betrokken bij dit project. Het was vooral leuk om met de studenten het proces te doorlopen van inspiratie tot ontwerp om dan de uiteindelijke uitwerking van Florentina te zien. Florentina was heel goed in het opnemen van mijn suggesties en er haar eigen twist aan te geven. Ze werkt heel snel en creëert een heel eigen wereld.” Hoe dat precies in zijn werk ging, zie je hieronder:

Antwerpen heeft dan wel geen modeweek zoals Parijs, Milaan, Londen en New York maar de Antwerpse mode slaagt er toch in om internationale sterren te bereiken. Zo draagt de actrice Tilda Swinton regelmatig creaties van Haider Ackermann. Rapper Kanye West is fan van Vetements en Martin Margiela. Voormalig first lady Michelle Obama en Beyoncé werden al gespot in creaties van Dries van Noten en Madonna droeg onlangs nog een outfit van Walter van Beirendonck. Nu past ook Florentina Leitner in dit rijtje.

Meest gelezen