AFP or licensors

Lokeren verving taalkamp voor anderstalige kinderen door Nederlandse oefeningen thuis

In Lokeren kwamen er door corona minder anderstalige kinderen naar de taalkampen in de paasvakantie dan anders. Daarom bedacht de stad een alternatieve manier om anderstalige kinderen Nederlands te laten oefenen. Lokeren bracht oefenpakketjes aan huis en die waren een groot succes.

Schepen voor Welzijn Nina Van der Sypt (CD&V) merkte dat er minder kinderen aan de taalkampen deelnamen. De stad geeft elke vakantie taal- en spelstages om anderstalige leerlingen te helpen het Nederlands goed onder de knie te krijgen. "Maar door het coronavirus hebben een aantal kinderen afgehaakt. We konden ook niet iedereen toelaten, we moesten met bubbels werken en hebben daarom pakketjes gemaakt met taalspellen, memoryspelletjes, kleurplaten en knutselmateriaal. Dat stimuleert de taal."

"Het was een positieve ervaring, leuk voor de kinderen, het werd positief onthaald. De vrijwilligers die het allemaal moesten doen en rondbrengen vonden het een goede ervaring."

Stimulans voor andere initiatieven

Voor Van der Sypt was er zeker enthousiasme en goesting om het in de toekomst verder te blijven doen. Bovendien zal Lokeren voor kinderen die ondersteuning nodig hebben de komende weken workshops organiseren. Die workshops vinden plaats op woensdagnamiddag in samenwerking met de scholen. Kinderen kunnen dan in hun klasbubbel langs gaan en de taal leren door te spelen. "Het moet plezant zijn, niet op een schoolse manier. De kinderen spelen samen en leren tegelijk de taal, we denken dat we daarmee enkele troeven samen brengen." Lokeren kan rekenen op vrijwilligers om die workshops te geven.

kasto80

Meest gelezen