Luchthaven Oostende verwacht deze week al dubbel zoveel passagiers

Op de luchthaven van Oostende verwachten ze deze week al zeker dubbel zoveel boekingen als de week ervoor. Dat komt omdat mensen vanaf vandaag terug niet-essentiële reizen mogen doen. “Mensen die naar Spanje willen, moeten wel een negatieve test kunnen voorleggen”, zegt Piet Demeyere van Tui Belgium.

Vanaf vandaag kunnen mensen opnieuw niet-essentiële reizen doen. En op de luchthaven van Oostende merken ze het verschil al. Al sinds enkele weken kunnen mensen vanuit de kuststad naar verschillende plaatsen in Spanje vliegen. “Tot vandaag moest je een geldige reden hebben. Ook tijdens het verbod konden we enkele vluchten organiseren. Die hadden al een bepaalde bezetting, maar je kan dat natuurlijk moeilijk vergelijken met wat we nu vandaag zien”, merkt woordvoerder Piet Demeyere van Tui Belgium.

Bekijk het verslag over de heropstart van de luchtvaartsector uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Het aantal boekingen gaat in goede lijn, voor volgende week zijn het er al 800

Piet Demeyere, woordvoerder bij Tui Belgium.

Vanaf nu kunnen mensen opnieuw reizen in het buitenland. En dat is te zien aan het aantal boekingen, want die zijn meer dan verdubbeld. “Wij hadden vorige week 230 passagiers die vanuit Oostende zijn vertrokken, deze ochtend waren dat er 530 voor deze week, en voor volgende week zijn er al 800 boekingen. Het gaat dus in zeer goede lijn.”

Negatieve test

Tui verwacht dat het aantal boekingen deze week alleen maar verder zal toenemen. “Puur omdat we weten dat mensen heel last minute beslissen, om zeker te zijn dat ook alles zal doorgaan. Er zijn ook nog veel rode zones zoals Tenerife, Gran Canaria en Malaga. Daar moet je eerst nog in quarantaine. En er zijn ook testen op dag 1 en dag 7 van je terugkeer.”

De touroperator biedt met Alicante één bestemming aan in een oranje zone. “Ook daar moeten mensen eerst een negatieve test kunnen voorleggen vooraleer ze er binnen mogen. Dat geldt voor heel Spanje, maar om terug te keren vanuit Alicante kan je wel zonder verplichte test en quarantaine terugvliegen naar België”, besluit de woordvoerder. Reizigers die met het vliegtuig terugkeren, moeten wel hun PLF-document invullen. 

Meest gelezen