Miguel Díaz-Canel nieuwe machtigste man van Cuba: nu ook benoemd tot hoofd Communistische Partij

De Cubaanse president Miguel Díaz-Canel is benoemd tot eerste secretaris van de Communistische Partij. De 60-jarige president neemt daarmee het roer over van Raúl Castro, die op 89-jarige leeftijd met pensioen gaat. Dat heeft de Communistische Partij, de enige toegelaten partij in Cuba, aangekondigd.

Miguel Diaz-Canel Bermudez volgt de 89-jarige Raúl Castro op. De broer van de overleden oud-president en oud-partijleider Fidel Castro nam eind vorige week ontslag als leider van de Cubaanse Communistische Partij. 

In 2018 volgde Diaz-Canel Raúl Castro al op als president van het land. 

Met Diaz-Canel als nieuwe leider komt een einde aan het Castro-tijdperk in Cuba, dat begon met de Cubaanse revolutie in 1959, die Fidel Castro aan de macht bracht. Fidel was decennialang de onbetwiste leider van Cuba, maar in 2006 gaf de inmiddels zwaar zieke leider de macht door aan zijn jongere broer Raúl.

Onder Raúl Castro werden Cuba voorzichtige hervormingen doorgevoerd, maar van een echte democratie is nog geen sprake. 

Meest gelezen