Nieuwe braambes uit Kinrooi ligt goed in de markt: "Veilingen vragen ook andere telers om om te schakelen"

Er is een nieuwe braambessensoort op de markt, en die is ontwikkeld door Kinrooienaar Jan Royakkers. Hij heeft samen met zijn zoon Gijs  een fruitteeltbedrijf. "Sweet Royalla" heet de nieuwe braambes,  en zoals de naam het zegt is het een zoetere braambes.

"Vorig jaar hadden we nog maar enkele planten en hadden we nog de traditionele rassen, maar dit jaar zijn we volledig overgeschakeld op de nieuwe braambes", zegt Gijs Royakkers. En die braambes ligt blijkbaar goed in de markt: "Er is ontzettend veel vraag naar vanuit de winkels en iedereen reageert enthousiast. Vandaar dat we besloten hebben om helemaal om te schakelen en met deze nieuwe soort te beginnen. Ondertussen vragen de veilingen andere telers ook al om rustig om te schakelen want de smaak is echt voortreffelijk." 

Door de mogelijkheden om in serre, onder tunnels en in open lucht te telen is deze braambes van april tot december beschikbaar.

Meest gelezen