Amber Gys

Over de koppen lopen in Hallerbos: "Bekijken of we extra maatregelen moeten nemen"

De stad Halle bekijkt of ze toch extra maatregelen moet nemen voor het Hallerbos, na een bijzonder druk weekend. De stad annuleerde al het Hyacintenfestival en ook de parkings in de buurt werden afgesloten, maar dat hield mensen niet tegen om naar het hyacintenbos af te zakken. 

Mooi weer en de eerste boshyacinten staan in bloei: een ideale combinatie voor een uitstapje naar het Hallerbos hebben velen dit weekend gedacht. Want het was er bijzonder druk, en dat in coronatijden. De stad Halle had eerder al opgeroepen om niet naar het bos af te zakken. En met de annulatie van het jaarlijkse Hyacintenfestival had het stadsbestuur gehoopt het aantal bezoekers te kunnen beperken. Maar niets was minder waar, van heinde en verre trokken toeristen dit weekend het populaire bos in. 

Dit bos is uniek, zoveel hyacinten bij elkaar, dat moet je eens gezien hebben

Bezoeker Hallerbos

"Wij komen uit de Rupelstreek om dit prachtige bos te bezoeken", klonk het gisteren. "Nergens heb je zoveel boshyacinten bij elkaar, dit is uniek, dit moet je gewoon gezien hebben." Anderen zakten dan weer uit Maldegem af om in het Hallerbos te genieten van de laatste zonnige vakantiedag. "We wilden al altijd eens naar hier komen, en met zo'n mooi weer is het extra genieten."

Bekijken of we extra politiepatrouilles moeten inzetten op drukke momenten

Marc Snoeck, burgemeester Halle (Vooruit)

De burgemeester van Halle, Marc Snoeck (Vooruit), betreurt de vele bezoekers. "Als stadsbestuur hebben wij er alles aan gedaan om te proberen dit te vermijden", zegt Snoeck. "Er werd geen hyacintenfestival georganiseerd, parkings werden afgesloten en er werden geen gratis bussen ingelegd. Maar dat blijkt niet te helpen, dus moeten we misschien kijken of we nog extra maatregelen moeten nemen. Ik denk bijvoorbeeld aan het inzetten van extra politiepatrouilles die bij grote drukte mensen uit het bos weren." 

Meest gelezen