Pixabay

"PS: We lof you", met die woorden steekt LUCA School Of Arts de studenten een hart onder de riem

Het personeel van de LUCA School of Arts in Gent laat her en der op de school envelopjes achter met daarin een leuke boodschap. Het personeel mist de studenten en wil hen op die manier 'lof' betuigen voor hun geduld en doorzettingsvermogen. De actie heet dan ook "PS : we lof you". 

Sarina Mary van Luca School of Arts legt uit dat het personeel van de hogeschool her en der op de campus envelopjes achterlaat met daarin tekstjes en kaartjes. Dat is bijvoorbeeld in de cafetaria, of tussen bibliotheekboeken, of op andere plaatsen waar de studenten nog af en toe komen en waar ze dat niet verwachten. Het is de bedoeling dat het personeel de aanzet geeft met de boodschappen, maar dat de studenten de actie voortzetten en zelf ook weer boodschapjes achterlaten voor hun medestudenten. "We doen het op deze manier, zo'n beetje old school, omdat we iets tastbaars willen doen." LUCA werkt er ook voor samen met de afdelingen architectuur van de KU Leuven in Gent en Brussel. 

We willen iets tastbaars doen voor de studenten, iets wat ze niet achter hun computer vinden

Sarina Mary

Laatste loodjes

"We zijn jullie niet vergeten, we zien en horen jullie en zijn er voor jullie als het nodig is", dat is de achterliggende boodschap die het personeel wil doorgeven zegt Sarina Mary. "We willen de studenten goede moed wensen nu het nog de laatste loodjes zijn om dit ongewone academiejaar tot een goed einde te brengen." 

Volgens Sarina hebben de studenten er nood aan: "We voelen dat ze er nood aan hebben, ze zitten vast aan hun computer, zijn bang om dingen te missen, moeten alles alleen doen. De contacten via sociale media zijn niet hetzelfde." Een van de momenten waarop studenten hun medestudenten missen is op momenten dat er stress moet verwerkt worden. "Bijvoorbeeld na een jurypresentatie, of na een  deadline moeten ze die stress nu  achteraf alleen verwerken in de plaats van daarover te babbelen met medestudenten achteraf. Dat komt nu allemaal bij hen alleen terecht en dat is best moeilijk."

Beluister hier het volledige gesprek met Sarina bij Radio 2 Oost-Vlaanderen

Pixabay
kasto80

Meest gelezen