Animal Rescue Service

Ree komt vast te zitten in omheining aan het spoor in Sint-Truiden

Medewerkers van de Animal Rescue Service hebben vanochtend een ree bevrijd in Sint-Truiden, het dier zat vast in de omheining langs het spoor, vlakbij het station. In Bree sukkelde een ree in een opvangbassin van Aquafin.

Het was een alerte treinreiziger die de ree om 6.45 uur vanochtend aan de omheining langs het spoor in Sint-Truiden zag bengelen, en verwittigde de Animal Rescue Service. De medewerkers konden met de hulp van de brandweer de jonge bok uit zijn benarde situatie bevrijden. Het dier heeft enkele schaafwonden en kon meteen worden vrijgelaten in een natuurgebied in de buurt.

Weggejaagd

Elk jaar in april worden jonge bokken weggejaagd uit hun sprong, de groep reeën waarmee ze in de winter samengeleefd hebben. En daardoor kwamen er de afgelopen dagen wel meer jonge bokken in de problemen in Limburg. Zo moest het Natuurhulpcentrum uit Oudsbergen uitrukken voor een bok die in een opvangbassin van Aquafin in Bree was gesukkeld. Het dier raakte niet meer weg door de hoge betonnen wanden van het bassin. En in Kortessem moest de Wild Life Rescue eergisteren een gewonde bok ophalen, het dier was aangereden en in een diepe gracht gevallen.

Natuurhulpcentrum

Meest gelezen