Niels Van Zandweghe (links) met teamgenoot Tim Brys

Roeier Niels Van Zandweghe uit Brugge is blij met vaccinatievoorrang voor Olympiërs: “Enorme opluchting”

Roeier Niels Van Zandweghe uit Brugge is opgelucht met de beslissing van de regering dat Belgische atleten die naar de Olympische Spelen gaan voorrang krijgen bij de vaccinaties tegen het coronavirus. De West-Vlaming geraakte zelf al eens besmet. “Ik heb toen veel tijd verloren om me op een gezonde manier voor te bereiden", zegt hij.

Goed nieuws voor onze Belgische atleten voor de Olympische en Paralympische Spelen, want atleten die deze zomer naar Tokio gaan, krijgen dan uiteindelijk toch voorrang bij de vaccinaties tegen corona. Roeier Niels Van Zandweghe uit Brugge plaatste zich vorig jaar voor de Spelen: “Ik ben heel erg opgelucht, want in oktober ben ik al eens besmet geraakt met het coronavirus.”

Als je besmet zou worden, dan is dat 9 jaar hard werken die je in de vuilbak moet gooien

Niels Van Zandweghe

De roeier heeft geen fijne herinneringen aan de ziekte. “Toen heb ik heel veel tijd verloren om terug op een gezonde manier te kunnen voorbereiden en trainen. Als je dan op een vliegtuig zit en je hebt pech om naast iemand te zitten die weigert zijn mondmasker aan te doen , dan kan je “gesjareld” zijn. En dan is dat 9 jaar hard werk die je in de vuilnisbak moet gooien.”

Eerlijke competitie

Ook teamgenoot Tim Brys is tevreden met de beslissing. “Dit is super goed nieuws. Voor mij is het belangrijk om met gelijke kansen naar de Spelen te kunnen gaan, en nu kunnen we ook met een gerust hart trainen. Er komen nu heel belangrijke periodes aan. Als je nu besmet was geraakt, dan zou je heel cruciale trainingsblokken kunnen missen.”

Veel mensen uit de entourage van topsporters zijn al gevaccineerd, omdat een groot deel daarvan actief is in de zorgsector. Dan denken we aan kinesisten en ander medisch personeel. In totaal zullen 270 olympische en 25 paralympische atleten worden ingeënt.

Meest gelezen