James Arthur Photography

Veel minder ongevallen aan werken op E17 in Gentbrugge

Het aantal ongevallen aan de werken op het viaduct van de E17 in Gentbrugge is sterk gedaald. De wegbeheerder had enkele extra maatregelen genomen omdat er te veel zware ongevallen gebeurden aan de werken. En die werpen nu hun vruchten af.

Begin februari voerde de wegbeheerder enkele extra maatregelen in aan de werken op het viaduct van de E17 in Gentbrugge. Er kwamen extra signalisatieborden, bestuurders moesten al vroeger hun snelheid minderen, en er kwamen wegmarkeringen die ’s nachts beter te zien zijn. Vrachtwagenchauffeurs kregen ook een speciale melding. Uit onderzoek bleek namelijk dat bij de meeste ongevallen een vrachtwagen betrokken was.

De extra maatregelen kwamen er omdat er vorig jaar te veel en te zware ongevallen gebeurden aan de werken op het viaduct in Gentbrugge. Maar nu is het aantal ongevallen met 20 procent gedaald. 

Nog te veel snelheidsovertredingen

Maar er is nog werk aan de winkel, zegt de wegbeheerder, want er rijden nog altijd te veel auto’s te snel. De Federale Wegpolitie controleert er geregeld de snelheid en de afstand.  En 7 procent van de bestuurders rijdt er nog altijd te snel. Om hen daar op te wijzen,  gaat de wegbeheerder de cijfers van de verkeersovertredingen nu projecteren op speciale borden boven de rijweg.

De werken aan het viaduct op de E17 in Gentbrugge zouden in november klaar moeten zijn. 

kasto80

Meest gelezen