Foto: Radio 2

Vrachtwagen gekanteld op E34 in Postel, bestuurder zwaargewond

Op de E34 in Postel (Mol) in de richting van Nederland is een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen belandde op zijn zij in een lager gelegen weiland. De chauffeur raakte zwaargewond.  De vrachtwagen is geladen met motorolie, de takeling zal een hele tijd in beslag nemen.

Het ongeval gebeurde rond 12.15 uur. In een flauwe bocht week de vrachtwagen af van zijn rijbaan en belandde in de berm. Volgens de politie is de Duitse bestuurder vermoedelijk in slaap gevallen. De brandweer moest de bestuurder bevrijden. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

De takeling van de vrachtwagen is een hele klus. De tankwagen is geladen met motorolie. Er is een klein lek. Het totale gewicht is 37 ton. Het overpompen van de motorolie is niet mogelijk, dus moet de vrachtwagen worden rechtgezet met de motorolie er nog in.

Door het ongeval zijn de rechterrijstrook en de pechstrook versperd. Ter hoogte van het ongeval is er vertraagd verkeer.

Meest gelezen