Vrachtwagenchauffeur blaast positief: 20 keer meer alcohol dan toegelaten

De verkeerspolitie van Antwerpen heeft een vrachtwagenchauffeur betrapt die dronken achter het stuur zat. Na een ademtest bleek dat hij 3,77 promille alcohol in het bloed had, dat is 20 keer meer dan toegelaten voor professionele chauffeurs. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken en de man moest een fikse boete betalen.

Een motard van de verkeerspolitie zag een zware vrachtwagen die op de snelweg zwalpte. De veringen van de trekker waren slecht afgesteld waardoor er wrijving ontstond tussen de de banden en de spatlap. Dat zorgde voor een indringende geur. In de ruimte tussen de trekker en de aanhanger lagen overblijfselen van een maaltijd, klaar om op de weg te vallen.

Aan de afrit Borgerhout werd de vrachtwagenchauffeur aan de kant gezet voor een alcoholtest. De man blies positief en moest naar het politiekantoor voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij 3,77 promille in het bloed had, 20 keer meer dan de toegelaten 0.08 voor professionele bestuurders. Het rijbewijs van de chauffeur is voor 15 dagen ingetrokken. De man moest ook meteen 1.260 en 350 euro boete betalen. Het dossier gaat naar het parket.

Meest gelezen