Videospeler inladen...

Zware brand in gebouw Anderlecht: één dode, dertig gewonden, vier nog in kritieke toestand

Bij de grote woningbrand aan de slachthuizen in Anderlecht is de afgelopen nacht één dode gevallen. Dertien slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. Vier van hen zijn in levensgevaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Rond halfvier vannacht werd de brandweer van Brussel opgeroepen voor een brand in een woning van vier verdiepingen in de Heyvaertwijk in Anderlecht, vlak bij de slachthuizen. 

"Toen we ter plaatse aankwamen, stond dat gebouw in lichterlaaie", zegt woordvoerder Walter Derieuw. "Er waren al evacuaties bezig en we hebben zelf verschillende reddingen uitgevoerd. 

Dertig personen, waaronder vier brandweermannen, werden naar het ziekenhuis gebracht. Dertien slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis; vier van hen zijn er zwaar aan toe en zijn in levensgevaar. 

"Drie van de vier brandweermannen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor rookintoxicatie, één heeft zware brandwonden op de rug. Verschillende mensen hebben het ziekenhuis intussen wel mogen verlaten."

Bekijk hier de journaalreportage, met onder meer beelden van de brandweer (lees eronder voort):

Videospeler inladen...

Een groot deel van de uitgerukte brandweerlui heeft intussen de plaats kunnen verlaten maar een deel blijft nog ter plaatse voor opruimingswerken. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend: "Dat moet nog onderzocht worden. De politie is hier ter plaatse om een veiligheidsperimeter in te stellen. 

Verschillende omliggende woningen werden geëvacueerd en tientallen mensen worden opgevangen in een zaal van de gemeente Anderlecht. Voor wie niet meer kan terugkeren naar zijn woning, wordt onderdak gezocht.

Foto Robert Dekock
Robert Dekock
Robert Dekock

Meest gelezen