1.000 kleurrijke lampionnen maken de Tongerse binnenstad deze zomer wat vrolijker 

In Tongeren wordt de binnenstad versierd met 1.000 gekleurde lampionnen. De stad wil met deze kleurrijke zomertoets de straten gezellig maken voor bezoekers en winkeliers in deze bijzondere tijden. 

Het stadsbestuur wil de handelaars die door het coronavirus en de bijhorende maatregelen omzetsverlies geleden hebben, een hart onder de riem steken en bijstaan waar het kan. De lampionnen hebben verschillende afmetingen, opvallende kleuren en ze geven ook licht in het donker. 

Niet alleen de binnenstad, ook de bomen van het Praetoriumplein, het Vrijthof, de Veemarkt en het Hospitaalplein worden versierd met de kleurrijke verlichting. Er zijn drie dagen uitgetrokken om de lampionnen overal aan te brengen.

Meest gelezen