18 jaar cel voor man uit Zele die kersverse bruid van rots duwde tijdens huwelijksreis in Bali

Een man uit Zele moet 18 jaar naar de gevangenis voor poging tot moord. Hij duwde zijn vrouw twee jaar geleden van een rots, tijdens hun huwelijksreis in Bali.  De vrouw kwam in zee tussen de rotsen terecht en kon op eigen kracht naar het strand zwemmen. 

De 49-jarige man uit Zele trouwde in 2019 met het slachtoffer. Ze gingen op huwelijksreis naar Bali, maar die reis werd voor de bruid een nachtmerrie. Ze vertelde aan de rechter in Dendermonde dat de man haar verplichtte om een steile rots te beklimmen. Omdat ze eerst weigerde, trok hij haar omhoog. Eenmaal boven kwam ze ten val.  In plaats van haar te helpen, duwde hij zijn vrouw van de rots. Ze kwam in de zee terecht. Ondanks de sterke stroming, slaagde ze erin richting het strand te zwemmen.

Dagboek

“De vrouw moest van haar man een dagboek bijhouden waarin ze moest schrijven hoe geweldig hij als man wel was. Dat was natuurlijk om na de feiten onschuldig te lijken”, stelde de rechter. “De man kende de omgeving van de klif bovendien goed, omdat hij er voordien al eens was geweest en hij sleurde zijn vrouw naar boven. Ze moest en zou mee naar de top gaan. En daar had hij de intentie haar te doden: ze moest te pletter storten en dan verdrinken. Het is een half mirakel dat het slachtoffer dit overleefd heeft.” 

Seksueel misbruik

Het motief zou seksueel misbruik zijn van de dochter van de vrouw. Dat had het meisje vlak voor de huwelijksreis gemeld aan haar moeder. De man was niet aanwezig in de rechtszaal om zijn vonnis te horen. Hij werd niet overgebracht uit de gevangenis, omdat hij besmet is met het coronavirus. 

kasto80

Meest gelezen