Bart Boterman

Lijnbus botst tegen bushokje en crasht tegen gevel in Gistel: 8 gewonden, bistro vernield

In Gistel zijn 8 mensen gewond geraakt na een ongeval met een bus. De bus moest stoppen aan het administratief centrum, maar reed rechtdoor en ramde zo een bushokje en de gevel van een bistro. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Deze namiddag botste een lijnbus aan het administratief centrum in Gistel. De bus moest er stoppen, maar reed plots in volle snelheid rechtdoor. Hierdoor werd een bushokje vernield. De bestuurder kon een botsing met een aanrijdende auto vermijden, maar raakte daardoor wel de gevel van Bistro La Gare. 

"De bestuurder deed er alles aan om te remmen en de passagiers in veiligheid te brengen", vertelt Annemie Wittesaele van de politiezone Kouter. Bij de crash vielen 8 slachtoffers, onder wie de bestuurder. Ze werden allemaal met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Schade

Op dit moment wordt er nog bekeken hoe de bus uit de gevel zal geraken. "De brandweer meldt ons dat het gebouw van de bistro niet meer stabiel is. Hierdoor moeten we wachten op een externe firma die onderzoekt hoe het nu verder moet. Het gebouw wordt waarschijnlijk eerst gestut voor ze de bus kunnen wegtakelen", voegt Annemie Wittesaele toe.

Meest gelezen