Alcoholverbod voor parken en speelpleinen in Hove: "Jongeren zijn er welkom maar niet om troep achter te laten"

In Hove is alcohol drinken of op zak hebben in alle openbare parken en op de speelpleinen 's avonds en 's nachts voortaan verboden. De maatregel geldt van 18 uur 's avonds tot 8 uur 's morgens. Tot eind vorige maand was er al zo'n verbod. De gemeente wilde dan even afwachten maar er is opnieuw overlast van jongeren. De politie zal ook controles uitvoeren.
 

Na overlast in onder meer het natuurgebied Frijthout en achter het park werd er vorige zomer al een alcoholverbod opgelegd tot eind vorige maand. Op vraag van de jeugdraad werd dat verbod niet verlengd. De gemeenten heeft de situatie even bekeken maar neemt nu toch opnieuw maatregelen. "Ik woon zelf in de buurt van het natuurgebied Frijthout en ga ook vaak in gesprek met de jongeren daar. Maar het bleef erg moeilijk om iets te doen aan het zwerfvuil. Er waren ook klachten over overlast en lawaai 's avonds", zegt schepen van samenleven Els Nelen-Pauwels (Fan van Hove).
 

We willen de jongeren niet wegjagen maar we willen ze bewust maken van het feit dat afval achterlaten niet kan
Els Nelen-Pauwels (Fan van Hove), schepen

 "De jongeren hebben niets om handen door de coronamaatregelen en komen daar samen. We willen ze er ook niet wegjagen maar het afval dat ze achterlaten, is echt wel storend voor wie daar komt wandelen." De politie zal controles uitvoeren. Het verbod blijft alvast van kracht tot 31 oktober.
 

Politie HEKLA

Meest gelezen