Radio 2

College in Menen begint met darts op school: "Je leert er snel door hoofdrekenen"

In het Sint-Aloysiuscollege in Menen kunnen leerlingen vanaf volgend schooljaar leren terwijl ze darts spelen. De school richtte nu al een dartslokaal voor hen in. "Dat is wel tof. Ik vind dat goed dat de school daar ook in meegaat", zeggen enkele enthousiaste leerlingen.

Vanaf volgend schooljaar wil de middelbare school darts officieel opnemen in het lessenpakket Lichamelijke opvoeding. Maar ze willen darts ook gebruiken in andere vakken, zoals taalvakken of muziekleer. Zo kunnen de leerlingen tijdens zo'n spelletje leren tellen in een andere taal of kunnen ze nieuwe muziek ontdekken tijdens het spel. De leerlingen zien het al zitten: "Het optellen en het aftrekken van de punten helpt wel bij het hoofdrekenen en bij de getallen leren kennen en leren tellen in andere talen."

lees voort onder foto's

Radio 2
Radio 2

Het Sint-Aloysiuscollege in Menen surft mee op de dartshype die ontstaan is door de sterke prestaties van onze landgenoot "Dancing Dimi" op het wereldkampioenschap eerder dit jaar.  Sinds kort doet de spiegelzaal dan ook ook dienst als dartslokaal. Onder het toeziend oog van leerkracht Elke Aelvoet kan er elke middagpauze gespeeld worden.

Werptechniek

Elke speelt zelf al jaren competitief darts: "Sinds januari, laat ons zeggen wanneer het WK aan de gang was, krijg ik heel wat vragen van leerlingen. Ze vragen of ze ook niet op school darts kunnen spelen. Er komt heel wat techniek bij kijken: de hand-oog combinatie en ook de juiste kracht leren gebruiken. Dat zijn allemaal zaken die aan bod kunnen komen."

Meest gelezen