Uitbraak van corona in Glabbeek: "Voor het eerst maak ik me echt zorgen"

In Glabbeek zijn op een week tijd minstens 44 mensen besmet geraakt met het coronavirus. De oorzaak ligt niet bij één grote besmettingshaard, maar het virus heeft bij verschillende gezinnen toegeslagen. "Voor het eerst in deze crisis maak ik mij ernstig zorgen over het aantal besmettingen in onze gemeente", vertelt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De gemeente startte meteen zelf een lokale contacttracing op en contacteerde de inwoners die onlangs een positieve test aflegden. De betrokken families en hun contacten zitten intussen in quarantaine om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. "Sommige mensen hebben ook hun buren besmet", weet burgemeester Reekmans. "Dat is verontrustend en toont aan dat de contacten tussen mensen de afgelopen tijd soms wat losser verlopen. Ik wil daarom echt een oproep doen aan al mijn inwoners om de komende weken extra waakzaam te zijn. Anders gaan we een enorme uitbraak tegemoet."

Als we nu geen tandje bijsteken, gaan we in Glabbeek een massale uitbraak tegemoet

Peter Reekmans (Dorpspartij), burgemeester van Glabbeek

Stijging verwacht

Er zitten intussen een paar tientallen mensen in afzondering die nog een coronatest moeten afleggen. "Ik verwacht de komende dagen nog een stijging van het aantal besmettingen. Maar we moeten vooral een massale uitbraak vermijden. Daarom moeten we nu met z'n allen een tandje bijsteken. We hebben alles zelf in de hand", aldus Reekmans. Hij geeft toe dat hij voor het eerst in de coronacrisis echt ongerust is. "Tot nu toe vielen de cijfers in Glabbeek altijd heel goed mee, maar nu maak ik me echt zorgen, ja. Onze gemeentediensten spelen kort op de bal en ik roep al mijn inwoners op om de maatregelen nog strikter op te volgen."

Meest gelezen