Radio 2

Gezocht: eigenaar van verdwaald varken in Koekelare

De politie van Koekelare is op zoek naar de eigenaar van een verdwaald varken. De Politiezone Polder hoopt via een opsporingsbericht de eigenaar van het dier te vinden.

De politie en brandweer van Koekelare kregen deze voormiddag een bijzondere melding. Iemand spotte een achtergelaten varken vlak bij de Zuiderstraat. Het gaat om een jong varkentje zonder oormerk. Dat oormerk is belangrijk, want daarmee kan het geïdentificeerd worden én kan de eigenaar teruggevonden worden. Het is niet zeker dat het varken uit de directe omgeving van Koekelare komt.

Eigenaar mag zich aanmelden

De politie probeert de eigenaar nu te vinden via een oproep, voorlopig zonder succes. "De rechtmatige eigenaar kan zich aanbieden op het commissariaat in Diksmuide. Natuurlijk dienen ook de eigendomsdocumenten vertoond te worden", klinkt het.

Het varkentje krijgt momenteel onderdak in een stal, waar het de beste zorgen toegediend krijgt. "Voor alle duidelijkheid: het varken zelf kreeg geen onderdak op het commissariaat, maar de eigenaar kan zich daar wel aanmelden. We hopen dat we dit varkentje snel kunnen wassen, zodat de zaak opgelost is en het dier terug naar de eigenaar kan", zegt de politie.

Meest gelezen