Amerikaanse superfans krijgen handdoekjes Professor T. : "Wilde mijn vrouw verrassen voor onze huwelijksverjaardag"

Michael en Helen uit Washington State zijn superfans van de Eén-reeks Professor T.  Ze hadden een bijzondere vraag voor de Universiteit Antwerpen: waar kunnen we de handdoekjes kopen waarmee Jasper Teerlinck alles afveegt? "We hebben ze speciaal laten maken en opgestuurd", zegt Evi Hofmans van de UA op Radio 2 Antwerpen. Acteur Koen De Bouw reageert dolenthousiast.

In Washington State in de Verenigde Staten pronken Michael en Helen Salapke met handdoekjes van de Universiteit Antwerpen.  Een apart verhaal met heel wat plotwendingen. "Via een lokale tv-zender hebben we genoten van de Vlaamse reeks Professor T. Vooral van het personage Jasper Teerlinck, gespeeld door Koen De Bouw", zegt de Amerikaan Michael in "Start Je Dag". 

Professor Teerlinck geeft in de reeks les aan de Antwerpse universiteit en assisteert de politie bij het oplossen van misdaden. Hij heeft bovendien een ongeneeslijke smetvrees. "Ik zocht een origineel cadeau voor mijn vrouw voor onze 35e huwelijksverjaardag. Je kan toch niet altijd juwelen of parfum kopen? De handdoekjes waarmee Koen De Bouw alles afveegt, spelen zo'n prominente rol in de reeks, dat ik ze besloot te bestellen", zegt Michael. Maar dat verliep niet zonder slag of stoot. 

Je kan toch niet altijd parfum of juwelen kopen? Ik wilde mijn vrouw verrassen met de handdoekjes

Michael Salapke

Handdoekjes niet te koop

"Helaas zitten die handdoekjes niet in ons merchandising-gamma en je vindt ze dus niet in onze webwinkel", reageert Evi Hofmans van de Universiteit Antwerpen op Radio 2. "De makers van Professor T. hadden de doekjes speciaal laten maken. Toen kregen we in onze mailbox de vraag van Michael waar hij de handdoeken kon kopen. Omdat het zo'n bijzonder verhaal was, besloten we een set nieuwe handdoekjes te laten maken. Die hebben we met veel plezier naar Amerika opgestuurd", zegt Hofmans.

Uniek in Amerika

"De handdoeken zijn goed aangekomen. Mijn vrouw Helen was in de wolken", pikt Michael in. "We zijn de mensen van de Universiteit Antwerpen enorm dankbaar. Ik wilde er graag iets voor betalen, maar we hebben ze gewoon gekregen. We hebben nu handdoeken in ons bezit die uniek zijn in de States", zegt Michael. Het Amerikaanse koppel kroop trouwens, net zoals Professor T. in de reeks, op hun dak voor een boodschap. (Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Koen De Bouw dolenthousiast

Als Koen De Bouw het verhaal van Michael en Helen hoort, weet hij even niet wat zeggen. "Dit is ongelooflijk", zegt hij in "Start Je Dag". "Heel fijn om te horen. De reeks wordt in verschillende andere landen uitgezonden en dat merk ik wel. Op instagram krijg ik soms reacties van fans uit Groot-Brittannië of de Verenigde Staten." Waar de originele handdoekjes van Professor T. zijn, weet ook De Bouw niet. "Goeie vraag", lacht hij. "Het enige dat ik nog heb, is een bureaulampje van de professor."

Komt Professor T. nog terug met nieuwe afleveringen? "Na drie seizoenen is het verhaal helemaal uitverteld, vrees ik. Al hadden we een paar maand geleden aan de VRT voorgesteld, bij het starten van de lockdown, om Jasper Teerlinck ook in lockdown te laten gaan. Helaas bleek er geen budget meer voor nieuwe fictie", zegt De Bouw op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen