Monopolyspel van Hasselt wordt eerste Limburgse editie: "Hasseltse gezelligheid op de cover bewust laten doorschijnen"

Eind dit jaar brengt het populaire bordspel Monopoly een Hasselt-versie uit. Het gaat om de allereerste Limburgse editie. “Hasselaren krijgen de kans om mee te beslissen over de locaties op het spelbord”, aldus Schepen van Toerisme Rik Dehollogne (N-VA).

De nieuwe editie blijft trouw aan het originele concept, maar krijgt een nieuw, Hasselts jasje. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spel worden ingevuld met typisch Hasseltse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Ook historische gebouwen, parken en musea krijgen een eigen plaatsje. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen investeren in het Oud Stadhuis en 't Scheep, of in de Japanse Tuin en de Zuivelmarkt met de gezellige terrassen. “We hebben de Hasseltse gezelligheid bewust laten doorschijnen op de cover van de speldoos”, vertelt Cedric Libbrecht, projectmanager van spelontwerper Hasbro.

Kans- en algemeen fondskaartjes worden ook ingevuld met Hasseltse verwijzingen, zoals naar de Jeneverfeesten, Dwars door Hasselt en het streekproduct speculaas. De Hasselaar krijgt ook de kans om het bord mee in te vullen, één locatie wordt namelijk bepaald via een stemming. Stemmen kan vanaf vandaag tot maandag 26 april. Eind 2021 zal het spel helemaal klaar zijn.

Gelimiteerde oplage

Het spel kost € 50 en het gaat om een gelimiteerde oplage: hoeveel spellen er exact gedrukt worden, is nog niet duidelijk. “Dat zal voor een deel afhankelijk zijn van de vraag, maar we hopen zo'n 5000 exemplaren te kunnen maken", klinkt het bij Hasbro. Wie een exemplaar wil bestellen, of wil deelnemen aan de stemming, kan dat via de website.

Meest gelezen