Kijk binnen in ateliers van Vlaamse illustratoren als Carll Cneut en Gerda Dendooven in Villa Verbeelding

Op zaterdag opent Villa Verbeelding in Hasselt De Illustratiekamer. De bezoeker kan er een blik werpen op het atelier van bekende Vlaamse illustratoren als Carll Cneut en Gerda Dendooven.

Op dit moment zijn de reuzegrote tekeningen van Vlaamse illustratoren al te bewonderen in de Illustratieroute in de Hasseltse binnenstad. Nu is het dankzij de illustratiekamer dus ook mogelijk om een blik te werpen in het atelier van acht topillustratoren van eigen bodem. 

De bezoeker duikt met deze nieuwe expo in het atelier van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Fatinha Ramos, Leo Timmers, Tom Schamp, Sebastiaan Van Doninck en Kaatje Vermeire.

Illustratieroute al te bezichtigen

Villa Verbeelding wil op die manier illustratie een vaste plek geven binnen Hasselt. Zowel in het museum met de Illustratiekamer als buiten de muren met de Illustratieroute. Die route is twee kilometer lang, duurt ongeveer 1,5 uur, en kun je blijven bezoeken tot 2025. Meer informatie over de Illustratiekamer en de Illustratieroute vind je terug op de website van Villa Verbeelding.

Meest gelezen