2012 Invision

Songschrijver en producer Jim Steinman (73), de man achter "Total eclipse of the heart", is overleden

De Amerikaanse songschrijver en producer Jim Steinman is overleden op 73-jarige leeftijd. Hij is het meest bekend van zijn jarenlange samenwerking met rocker Meat Loaf, maar hij is ook de man achter de wereldhits "Total eclipse of the heart" van Bonnie Tyler en "It's all coming back to me now" van Celine Dion. Steinman is overleden na nierfalen en was al een tijdlang ziek, zegt zijn broer aan het persagentschap AP.

Steinman werd geboren in 1947 in New York. Hij ontpopte zich tot een liedjesschrijver, platenproducer, arrangeur, pianist en zanger.

Hij is het meest bekend van zijn jarenlange en productieve samenwerking met rocker Meat Loaf. Zo was hij de songschrijver en producer van het album "Bat out of hell" (1977), dat een van de best verkochte albums ooit werd en onder meer de wereldhit "Paradise by the dashboard light" bevat. Ook die andere superhit van Meat Loaf, "I'd do anything for love (but I won't do that)", is van zijn hand.

Bekijk de clip van "I'd do anything for love (but I won't do that)" (en lees daaronder voort):

Maar Steinman werkte ook met andere artiesten. Zo is hij de man achter "Total eclipse of the heart" van de Britse zangeres Bonnie Tyler. Hij was ook de producer van al haar albums. Steinman werkte voorts nog met onder meer Celine Dion, Sisters of Mercy, Barry Manilow, Def Leppard, Barbra Streisand en Boyzone.

Bekijk de clip van "Total eclipse of the heart" van Bonnie Tyler:

Bekijk de clip van "It's all coming back to me now" van Celine Dion: 

Meest gelezen