Leger plaatst extra verbodsborden rond militair domein in Leopoldsburg

Het afgelopen jaar zijn er op het militair domein in Leopoldsburg meer wandelaars betrapt die daar niets te zoeken hadden. Defensie is nu nieuwe en meer waarschuwingsborden aan het plaatsen.

Alleen in het Koninklijk Park en in het Nieuw Park in Leopoldsburg kan iedereen gaan wandelen, de rest van het militair domein is verboden terrein. Dat wordt ook aangegeven met verbodsborden aan de rand van het militair domein. Maar hier en daar waren die borden verdwenen of slecht leesbaar geworden. Daarom worden ze nu vervangen. 

"Het zou je verbazen hoeveel burgers we hier aantreffen die er zich niet van bewust zijn dat ze zich op het militaire domein bevinden, en dat zijn zowel mensen uit de buurt als toeristen", vertelt kampcommandant Marc De Wachter. "Zo heeft de militaire politie onlangs iemand met een camper betrapt op het militair domein. Die wou komen kamperen en een barbecue houden."

Wandelvergunning

Het militair domein in Leopoldsburg is ook een mooi stukje natuur. "Wie hier toch graag wil komen wandelen in het weekend of op feestdagen, kan daarvoor een vergunning aanvragen bij defensie", gaat De Wachter verder. "Zo weten we om welke mensen het precies gaat en als er dan bijvoorbeeld toch oefeningen gepland zijn in het weekend, dan kunnen we hen op voorhand verwittigen."

Er wordt momenteel ook gewerkt aan een nieuwe wandelroute vlakbij de schietstanden. "Dat zal een traject van zo'n 6 tot 8 kilometer worden, met wandellussen, dat komt vlakbij de schietstanden, maar ver genoeg, zodat het veilig blijft voor de wandelaars", besluit de kampcommandant.

Meest gelezen