Maasmechelen verscherpt coronamaatregelen: sport- en jeugdverenigingen schorten activiteiten op

In Maasmechelen worden de coronamaatregelen nog verscherpt door het hoog aantal besmettingen in de gemeente. Alle sport- en jeugdverenigingen wordt gevraagd om voorlopig niets meer te organiseren. Eerder werd al beslist om ook deze week de scholen dicht te houden.  

Het aantal coronabesmettingen in Maasmechelen blijft opvallend hoog.  Daarom blijven de scholen al een week langer dicht en is er overgeschakeld op noodopvang en afstandsonderwijs. 

En na overleg met de gouverneur en de gezondheidsinspectie roept burgemeester Raf Terwingen (CD&V) nu alle sport- en jeugdverenigingen ook op om alle activiteiten en trainingen op te schorten. Voorlopig voor een onbepaalde tijd. 

"Als de kinderen niet naar school mogen gaan om elkaar niet te besmetten, dan kunnen ze elkaar ook beter niet zien op de jeugd- of de sportvereniging", zegt Terwingen daarover. "We hopen ook dat de ouders uit Maasmechelen hun kinderen niet naar de sportclubs laten gaan in de buurgemeenten." 

Testing

In Maasmechelen gaan er 6.800 leerlingen naar school. Donderdag zullen 2.000 van hen getest worden op corona.

 Dat gebeurt in de meest risicovolle scholen, vertelt schepen Herbert Coox (Open VLD): "Scholen waar er drie weken geleden besmettingen waren moeten hun kinderen laten testen. Klassen die negatief testen, kunnen maandag opnieuw starten. De klassen waar er zelfs maar één leerling positief test op corona, zullen in quarantaine blijven en blijven afstandsonderwijs krijgen."

Extra politiecontroles

Maar de focus ligt niet alleen op de kinderen en de jongeren, om de hoge cijfers onder controle te houden. Er komen ook extra politiecontroles, om te kijken of de coronamaatregelen goed opgevolgd worden. 

"Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat mensen in parken samenkomen zonder de afstandsregels te respecteren", zegt burgemeester Terwingen. "En er zal scherper gecontroleerd worden op samenkomsten bij mensen thuis. Blijkbaar zijn er toch al wat samenkomsten geweest met vrienden en familie en dat moet toch echt vermeden worden."

Meest gelezen