Man uit Vilvoorde krijgt stenen tegen de ruit omdat hij Vlaamse vlag uithangt

Bij een man in Vilvoorde is al twee keer een steen tegen het raam gegooid, uit protest omdat hij een vlag met de Vlaamse leeuw aan zijn raam heeft hangen. Gisteren werd zijn raam bekogeld met takken. De man wil anoniem blijven, maar Jong N-VA Vilvoorde klaagt de situatie aan. 

"Gisteravond werd alweer iets tegen het raam gegooid bij een man in Vilvoorde die de Vlaamse leeuw heeft uithangen", vertelt Jeroen Bergers van Jong N-VA in Vilvoorde. "Dit is nu al de derde keer, dat is onaanvaardbaar. De politie heeft iedere keer een proces-verbaal opgemaakt, maar ze weten nog altijd niet wie de dader is."

"Tot nu toe hield de man vol en liet hij zijn vlag hangen", vertelt Bergers. "Want als hij de vlag wegdoet, geeft hij toe aan de daders. Maar ik weet dat hij nu wel aan het twijfelen is om de vlag toch weg te doen. Ik vind dat als je daar een probleem mee hebt, je moet gaan aanbellen bij de man en vragen waarom die vlag daar hangt in plaats van stenen te gooien."

De getroffen man krijgt steun van Jong N-VA Vilvoorde. "Om de man te steunen, heb ik nu ook zelf de vlag uitgehangen", zegt Bergers. "En ik ben een pakket gaan afgeven met Vlaamsche Leeuw biertjes."

Meest gelezen