Vlnr: Ignace Lefever, Pieter Lauwers en Dieter Verfaille van Zoutman

Zoutbedrijf uit Roeselare schenkt gratis kleine peper- en zoutzakjes aan 600 horecazaken uit de buurt

Het Roeselaarse bedrijf Zoutman gaat 600 restaurants uit de buurt gratis peper- en zoutzakjes geven, in kleine individuele portieverpakkingen. Zo willen ze inspelen op de coronamaatregelen. "We willen de getroffen horecazaken hiermee een duwtje in de rug geven”, zegt Dieter Verfaille van Zoutman.

“Alles wat je kan doorgeven in een restaurant moet vermeden worden eens de horecazaken heropstarten”, zegt Ignace Lefever van Horeca Midden-West-Vlaanderen. “Dat leerden we na de eerste lockdown, toen we een protocol moesten opstellen om alles veilig te laten verlopen. Het betekende geen zout- of pepervaatjes, maar ook geen bloemetjes, botervlootjes en olieflesjes meer op tafel.”

Zakjes in plaats van vaatjes

2 maanden terug gingen de geportioneerde zout- en peperzakjes in productie bij Zoutman, een Roeselaars bedrijf dat zeezoutproducten aanbiedt. “We hebben 600 horecazaken in Roeselare aangeschreven met het aanbod om een gratis doos zeezout en zwarte peper te leveren in geportioneerde zakjes. Elke doos telt 1.000 zakjes. We willen onze getroffen horecazaken hiermee een duwtje in de rug geven. Al hopen we natuurlijk vooral dat ze zo snel mogelijk mogen openen”, zegt Dieter Verfaille van Zoutman.

Veel aanvragen

De actie van de zoutproducent is deze week pas opgestart maar de aanvragen stromen, naar eigen zeggen, binnen. Pieter Lauwers van het Roeselaarse restaurant "Pieter Kookt" vindt het een mooie geste. “Alle kleine beetjes helpen. Als alternatief voor de zout- en pepermolen ben ik hier best tevreden mee. Of de kruidenmolens nu definitief in de kast verdwijnen, is volgens mij niet uitgemaakt. Maar met deze zakjes is dat dus niet zo’n groot probleem meer."

Meest gelezen