Perenboer dumpt 4 ton peren langs spoorwegbedding in Borgloon

In Borgloon heeft een perenboer zo'n vier ton aan peren gedumpt langs een spoorwegbedding in Gotem. De stortplaats ligt vlakbij een dassenburcht. Natuurpunt is verbolgen.

Het is al het derde jaar op rij dat er fruitafval langs de spoorwegbedding gedumpt wordt: "Het is nu al een paar jaar dat daar peren en appels in de spoorwegzate gestort worden langs een zeer actieve dassenburcht", zegt conservator Stefan Carolus. En het rottend fruit is niet alleen nefast voor de dassenpopulatie: "Ook voor wandelaars die in een mooie wandelomgeving komen, is het niet leuk om geconfronteerd te worden met een stinkende brij."

Carolus heeft er geen idee van waarom de fruitboer er zijn afval komt dumpen: "Hij moet er mee naar een verwerkingsfirma. We hebben het doorgegeven aan de stad Borgloon die een onderzoek zal instellen, want het gaat hier om een sluikstort."

Meest gelezen