Radio 2

Snelwegparkings in Ruisbroek lijken 's nachts openluchtcafés: "Politie controleert nu iedere nacht"

De politie controleert sinds begin april iedere nacht de parkeerterreinen van de tankstations in Ruisbroek, bij Sint-Pieters-Leeuw. Sinds enkele weken komen daar vaak tientallen mensen samen om te drinken. Ze houden geen rekening met de coronaregels. 

Op de snelwegparkings langs de Brusselse ring in Ruisbroek houdt de politie sinds begin deze maand 's nachts toezicht. Op de parkings van de tankstations komen mensen samen om te drinken. Volgens de politie lijken de parkings dan op een openluchtcafé waar geen rekening wordt gehouden met de coronaregels", zegt de politie. Er is ook een vermoeden dat sommige feestvierders op de snelwegparkings afspreken om daarna door te rijden naar lockdownfeestjes. 

Samenscholingen

In het weekend van 3 en 4 april liep het nog meer uit de hand: toen kwamen wel honderd mensen bijeen met een vijftigtal auto's. "Begin april hebben we vastgesteld dat er samenscholingen zijn aan de tankstations, onder meer aan de parking in Ruisbroek in de richting van Nijvel", zegt Jana Veerdegem van de Federale Politie. "Maar we zijn nu elke avond aanwezig op de verschillende parkings en sindsdien zijn er geen incidenten meer gesignaleerd."

Meest gelezen