Snoop Dogg draagt beschilderde "sloefkes" van tatoeëerder Jadran Beauprez uit De Klinge: "Dit is superzot"

Tatoeëerder Jadran Beauprez wist niet hoe hij het had toen niemand minder dan superster Snoop Dogg speciaal beschilderde schoenen bij hem bestelde. Door de coronacrisis moest hij zijn tattooshop in De Klinge (Oost-Vlaanderen) sluiten. Hij bedacht dan een manier om schoenen in tattoo-stijl te beschilderen. Dat bleek meteen een doorslaand succes. Hoe zijn schoenen uiteindelijk bij Snoop Dogg belandden, vertelde hij in “De wereld vandaag” op Radio 1.

Door de lockdown schakelde Jadran Beauprez noodgedwongen over van tatoeëren naar het beschilderen van schoenen, met groot succes. Hoe zijn "sloefkes"- allemaal unieke stukken - uiteindelijk bij superster Snoop Dogg belandden, vertelt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1.

Beluister hieronder het gesprek met tattoo artist Jadran Beauprez in "De wereld vandaag" op Radio 1 (en lees verder onder de audio):

© Serch Carriere

Creatief blijven

Wat doet een tatoeëerder die door de coronacrisis zonder werk zit? Jadran Beauprez, eigenaar van tattooshop Golden Mirror in De Klinge in Oost-Vlaanderen wilde creatief bezig blijven: “Ik bestelde een paar Vans-schoenen, en bekeek hoe je daarop kunt tekenen en schilderen. Ik deed een beetje mijn eigen ding in tattoo-stijl.” 

“Ik heb die schoenen online gegooid en ik kreeg daar meteen immens veel reactie op. Mijn eerste paren waren binnen een paar uur verkocht. Toen dacht ik: ah bon, we gaan daar meer werk van maken. Het is een leuke manier om je skills te onderhouden terwijl je eigenlijk niet kan tatoeëren.”

Tatoeëerder Jadran Beauprez met een van zijn creaties.
© Serch Carriere

Schilderen op schoenen

Schilderen op schoenen, gaat dat zomaar? Bij dit soort schoenen blijkbaar wel, zegt Beauprez: “Die schoenen zijn eigenlijk gemaakt van een canvas dat gelijkt op een schilderscanvas. Je primet het, en dan is het klaar om te beschilderen. En op het eind leg je een vernislaag aan en dan is het klaar. De schoenen kunnen gedragen worden en kunnen tegen een regenbui.”

"Ik ben zelf een Metalhead sinds mijn jonge jaren. Ik ben fan van de band Fear Factory. Daar speelt bassist Christian, en dat is eigenlijk een Antwerpenaar. Ik kende hem een beetje, en heb hem gevraagd of hij het zag zitten dat ik een paar schoenen maakte in Fear Factory-stijl. Dat zag hij helemaal zitten, en ik heb er een paar naar Amerika gestuurd.”

Snoop Dogg! Dat was superzot, hé? Zo ongrijpbaar.

Jadran Beauprez, tattoo artist

"Christian is ook al jaren bassist en contrabassist bij Cypress Hill. Zo heb ik ook een paar schoenen voor frontman B-Real van Cypress Hill mogen maken, wat eigenlijk ook een immens grote rapper is, een van mijn nineties heroes. En zodra het bij hem was geraakt, is het blijkbaar ook aan de ogen en oren van Snoop Dogg geraakt. Via een assistent van Snoop bereikte mij dan de vraag om een paar schoenen voor Snoop te maken. “

“Dat was superzot, hé? Zo ongrijpbaar. Hij had een beetje foto-materiaal doorgestuurd, en daaruit bleek dat hij iets wou met zichzelf erop en zijn vrouw. Iets “koppel-achtigs”. Dus hebben we dat gedaan hé?"

Lees verder onder de afbeelding:

Stress

"Ik moet wel toegeven dat dit paar mij een beetje stress gegeven heeft, dat kan ik niet ontkennen. Normaal werk ik tien uur, zeg maar twee dagen aan een paar schoenen. Bij Snoop zijn er toch drie dagen ingegaan, en immens veel zweetdruppels.”

Jadran Beauprez werkt op dit moment aan een paar schoenen die hij bij wijze van eerbetoon gaat maken voor rapper DMX die op 9 april overleden is. Maar hoe die er gaan uitzien, dat blijft nog even een verrassing. 

Snoop Dogg  met beschilderde schoenen aan, naast zijn echtgenote Shante Taylor.

Meest gelezen