stad Antwerpen

Tweejaarlijkse tulpenpluk in Berendrecht bedenkt digitaal alternatief: "Via computerspel kan je een boeketje bij elkaar plukken"

De tweejaarlijkse tulpenpluk in Berendrecht kan dit jaar niet doorgaan door corona maar de organisatoren hebben een leuk alternatief bedacht: een digitale tulpenpluk. Via een computerspel kan je toch tulpen plukken en aan vrienden schenken. De 170.000 échte tulpen gaan niet verloren en worden coronaproof geplukt. Ze worden uitgedeeld aan de inwoners van Berendrecht, Zandvliet en Lillo en aan woonzorgcentra en ziekenhuizen in de buurt.

De tweejaarlijkse tulpenpluk in Berendrecht trekt traditiegetrouw zo'n 15.000 bezoekers maar corona gooit ook hier roet in het eten. Zoveel mensen samen kan niet door corona maar de organisatoren zijn met een leuk alternatief op de proppen gekomen: een digitale tulpenpluk.

"Het gaat om een computerspel, je kiest je avatar, volgt een parcours en je kan tulpen plukken en dat boeket naar je vrienden, familie of collega's sturen", zegt informatieambtenaar Liesbeth Sleymer van Berendrecht-Zandvliet-Lillo. (Lees verder onder de foto.)

stad Antwerpen

Wat gebeurt er dan met de échte tulpen? "Die 170.000 tulpen laten we niet verloren gaan", zegt Sleymer. "Verschillende groepen komen ze coronaproof plukken. Eerst zijn de leerlingen van basisscholen De Brem, De Beren, De Brenne en Noordland aan de beurt. Daarna de leerlingen van de tuinbouwafdeling van PITO Stabroek, stadsmedewerkers en vrijwilligers. Alle tulpen worden geplukt, verzameld en per 10 samengebonden".

Daarna worden ze verdeeld aan de inwoners van Berendrecht, Zandvliet en Lillo. Zij krijgen binnenkort een tulpenbon in de brievenbus die ze kunnen inruilen voor een bosje tulpen en oppikken op een van de verdeelpunten die je hier vindt. Ook voor de inwoners van Woensdrecht en Stabroek zijn er tulpen gereserveerd. De tulpen worden ook uitgedeeld aan woonzorgcentra en ziekenhuizen in de buurt. Wil je zelf ook een digitaal bosje tulpen bij elkaar plukken? Dat kan via deze link

Meest gelezen