Veemarkthallen in Sint-Truiden afgesloten wegens instortingsgevaar: "Hele constructie dreigde in te storten", zegt burgemeester

Sinds vanmiddag geldt er een parkeer- en toegangsverbod tot de Veemarkthallen in Sint-Truiden. Een van de dakspanten vertoonde rottingsverschijnselen, waardoor de constructie kon instorten. 

Dinsdagmiddag heeft de brandweer een inspectie gedaan van de Veemarkthallen aan de Speelhoflaan. Uit de vaststellingen blijkt dat één dakspant aan de linkerhal rottingsverschijnselen vertoont en sterk is doorgebogen. "Hierdoor dreigt de hele constructie te kunnen instorten", zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). "Vermits deze hal verbonden is aan de tweede hal dreigt ook hier mogelijk instortingsgevaar."

Voor de veiligheid is er nu een algemeen parkeerverbod en toegangsverbod in de beide hallen en de nabije omgeving buiten de hallen.  

Sloopdossier

Op korte termijn zullen de eerste spanten verwijderd worden in afwachting van de volledige sloop van de tweede hal die aansluit bij het vroeger slachthuis. "De hal waar de verrotting is vastgesteld is ook de hal die we willen afbreken, samen met het slachthuis. Dat sloopdossier is lopende", gaat Heeren verder. "De andere hal willen we recupereren, want dat kadert in een onthardingsdossier, waarbij we het Speelhof willen verbinden met het stadspark en de Cicindriabeek die we willen openleggen."

Meest gelezen