60e stickeractie Rode Kruis-Vlaanderen vandaag van start: "hopen op meer inkomsten dan vorig jaar"

Vanaf vandaag verkoopt Rode Kruis-Vlaanderen weer twee weken lang stickers om haar werking te financieren. De actie zal wegens corona net als vorig jaar anders verlopen dan gewoonlijk.  Vorig jaar viel de opbrengst tegen. Dit jaar hoopt Rode Kruis-Vlaanderen met nieuwe verkooppunten meer geld binnen te halen.  

De jaarlijkse stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen is dit jaar aan haar 60ste editie toe. In jaren zonder corona trekken vrijwilligers de straat op om aan kruispunten stickers te verkopen aan automobilisten die wachten tot het licht op groen springt. Dit jaar is dat, net zomin als vorig jaar, het geval.  

Vrijwilligers zijn er nog altijd. Maar ze verkopen hun stickers aan standjes op markten en parkings van winkelcentra, geheel volgens de coronavoorschriften.  

Daarnaast worden de stickers net zoals vorig jaar ook online verkocht.

We rekenen op de steun van de Vlamingen die hopelijk massaal onze stickers zullen kopen.

Nena Testelmans, woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen

Vorig jaar bracht de stickeractie slechts een tiende op van het bedrag dat het jaar ervoor was ingezameld (308.000 versus 3, 2 miljoen euro). Dankzij giften lag het uiteindelijke bedrag wel hoger. Maar dit jaar hoopt Rode Kruis-Vlaanderen op meer. 

"We rekenen op het enthousiasme van onze vrijwilligers die meer gemotiveerd zijn dan ooit", legt woordvoerder Nena Testelmans uit. "Maar we krijgen dit jaar ook hulp van supermarktketen Delhaize en lokale handelaars. Via die verkooppunten kunnen we een groter publiek bereiken. Uiteraard rekenen we ook op de steun van de Vlamingen die hopelijk massaal onze stickers zullen kopen."

Handen vol aan corona

Het geld dat Rode Kruis-Vlaanderen met de stickeractie inzamelt, gaat naar de plaatselijke afdelingen. Die hebben met corona de handen vol. Zo springen vrijwilligers bijvoorbeeld bij in woonzorgcentra, zetten ze testdorpen op, nemen ze sneltesten af in scholen, en vervoeren ze mensen die moeilijk te been zijn naar vaccinatiecentra. Dankzij het geld kunnen ze onder meer beschermende kleding kopen en nieuwe ziekenwagens. 

Op de stickers die Rode Kruis-Vlaanderen van 22 april tot 6 mei verkoopt, prijken dit jaar figuren van Studio 100. Ze kosten 5 euro per stuk en kunnen ook gekocht worden via de website www.koopdesticker.be.

Meest gelezen