ROBIN UTRECHT

7 jaar gevangenisstraf voor autobestuurder die in huis reed op markt van Lokeren

De bestuurder van 23 die 4 jaar geleden met zijn auto in een huis reed op de markt van Lokeren moet 7 jaar de cel in. Bij het ongeval kwam de bewoonster om het leven.

Het ongeval gebeurde in oktober 2017.  De auto raakte een gasleiding en er brak brand uit. De bewoonster van 65 kwam om in de vlammen. Pas uren later ging de autobestuurder zich aangeven bij de politie. In zijn bloed werden sporen van marihuana en cocaïne gevonden. 

Ook zware boete en rijverbod

Een jaar na de fatale brand werd de man opnieuw tegengehouden onder invloed van drugs en intussen loopt nog een nieuwe, gelijkaardige zaak tegen hem.  Hij is ook al veroordeeld voor drugs dealen. De politierechter veroordeelde de man uit Lokeren tot een effectieve gevangenisstraf van zeven jaar.  Bovenop zijn celstraf moet hij ook een boete van 16.000 euro betalen en kreeg hij een rijverbod van 10 jaar opgelegd.

Meest gelezen