Hove trekt omstreden alcoholverbod weer in

De gemeente Hove heeft het alcoholverbod in de parken en speeltuinen ingetrokken op vraag van Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V). Volgens haar is het alcoholverbod juridisch niet in orde. Het alcoholverbod gold 's avonds en 's nachts en dat tot eind oktober. De burgemeester laat wel weten dat hij het besluit juridisch sterker wil maken.

De gemeente Hove heeft na de bezorgdheden van provinciegouverneur Cathy Berx het alcoholverbod weer ingetrokken. Er was 's avonds en 's nachts een alcoholverbod van kracht voor parken en speelpleinen. Alcohol drinken of op zak hebben was er verboden tussen 18 uur 's avonds en 8 uur 's ochtends in alle openbare parken en op speelpleinen en dat tot eind oktober. Tot eind vorige maand was er ook al zo'n verbod. Volgens de gemeente is er veel overlast van jongeren..

Maar Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) had gevraagd aan burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) om het alcoholverbod in te trekken. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen en is aan ons bevestigd. Volgens haar is het burgemeestersbesluit over het alcoholverbod juridisch niet in orde. En als het tot een klacht komt, dan kan het nietig verklaard worden. 

"Het probleem is dat niet in concreto wordt aangegeven wat het specifieke probleem is en waarom het noodzakelijk is om dit besluit te nemen en of het ook effectief een antwoord is op het probleem dat is vastgesteld. Ik betwist niet dat heel wat lokale besturen geconfronteerd worden met sluikstorten en ik vind dat echt een probleem maar het moet wel goed gemotiveerd zijn. Bovendien moeten dergelijke algemene besluiten ook bekrachtigd worden door de gemeenteraad", zegt provinciegouverneur Cathy Berx aan Radio 2 Antwerpen. Gouverneur Berx vroeg om het burgemeestersbesluit in te trekken en na te gaan of er een andere aanpak mogelijk is.

De burgemeester is dus op die vraag van de gouverneur ingegaan, maar laat weten nog altijd achter een verbod te staan. "We zitten nu samen om het burgemeestersbesluit juridisch correct te maken."

Meest gelezen