Pixabay

Autodieven in Zemst hebben het gemunt op Toyota's

De politie van Zemst is een onderzoek gestart naar enkele autodiefstallen aan het station van Weerde. Opvallend is dat de gestolen wagens allemaal van het merk Toyota zijn.

Vorige week ontdekte een vrouw uit Weerde dat dieven er voor de tweede keer al met haar nieuwe auto vandoor waren. Ook vorig jaar werd haar spiksplinternieuwe Toyota gestolen.  De vrouw trok naar de politie en die is nu een onderzoek gestart, want de voorbije drie jaar werden er wel meerdere Toyota's aan het station van Weerde gestolen.

De voorbije drie jaar zijn er al vijf Toyota's gestolen aan het station in Weerde

Filip Van Steenbergen, korpschef politiezone KASTZE

"Het feit dat die mevrouw voor de tweede keer slachtoffer geworden is, heeft ons ertoe gebracht om dit verder te onderzoeken, en we zijn toch al op enkele dingen gekomen die niet meer toevallig zijn", zegt korpschef Filip Van Steenbergen van de politiezone Kastze. "De voorbije drie jaar werden er vijf auto's gestolen en dat allemaal van hetzelfde automerk, namelijk Toyota. We zijn dus een onderzoek gestart om te kijken of daar niet dezelfde criminele organistatie achterzit."

Geen camera's

Camerabeelden kunnen alvast niet helpen om de dieven te vatten, want er staan er geen op de parking van het station. Maar er zijn volgens de politie genoeg andere mogelijkheden om de dieven op het spoor te komen: "We hebben een heel netwerk binnen de politie van gespecialiseerde opsporingsdiensten die ons op het juiste pad kunnen zetten, maar over het onderzoek zelf kan ik niets vertellen", besluit Van Steenbergen.

Meest gelezen