Balls&Glory

"Ballenkok" Wim Ballieu: "Wij hebben geen muizen in onze Balls & Glory in Brussel"

Na een vaststelling door het Brusselse voedselagentschap van sporen van muizen of ratten in Balls & Glory aan de Beurs, moet eigenaar Wim Ballieu voor de rechtbank verschijnen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Wim relativeert de feiten, die dateren van 2019. "We hebben ons restaurant in Brussel ook nooit moeten sluiten, we zijn sindsdien wel nog strenger geworden."

Wim Ballieu, dat is de man van de gevulde gehaktballen. Hij heeft verschillende restaurants in heel Vlaanderen. Maar in de Balls & Glory, aan de Beurs in Brussel zouden muizen rondlopen. Dat is gebleken na een controle van het voedselagentschap. 

Wim spreekt dat tegen bij Sonny Vanderheyden in de middag op Radio 2 in Vlaams-Brabant. Toch moet hij ook iets toegeven: "Ik ben even hard geschrokken van de krantenkop gisteren. Het klopt dat we in 2019 een controle hebben gekregen en dat er in onze afvalkelder uitwerpselen gevonden zijn van ongedierte. Toch hadden we om de twee weken een extern bedrijf dat ongedierte kwam bestrijden. Er zijn nooit muizen of ratten op andere plaatsen gesignaleerd, we hebben ons restaurant ook nooit moeten sluiten. We hebben ook wel een aantal potten fout gelabeld als vers product terwijl die langer houdbaar waren. Daar worden we nu voor gedagvaard, maar ik ben er vrij gerust in. Maar wie een foutje maakt moet het uitleggen, dat is maar logisch."

Jonas Roosens

In 2019 zijn enkel wat sporen van muizen gevonden in onze afvalkelder, zeker niet onze keuken of in het restaurant. 

Wim Ballieu, Balls 'n Glory

Terras weer open in Brussel?

Wim hoopt dat op 8 mei de terrassen weer open kunnen gaan. Hij is er klaar voor, maar hij is erg voorzichtig. "Ik zit nu in Nederland en hier zijn de regels strenger. De terrassen zijn enkel open tussen 12 uur en 18 uur. Toch gooien we ons terras samen met onze nieuwe buren van Wasbar aan de Beurs in Brussel open."

Meest gelezen