Bomen vernield met bijl in privébos in Meerbeek: “Waarom moet men de natuur vernielen?”

In Meerbeek bij Kortenberg hebben vandalen verschillende bomen vernield met een bijl. Vier bomen zijn omgehakt met een bijl, en van een eik van 50 jaar oud hebben de vandalen de schors afgehaald.

Jo Vansteenvoort heeft een stukje privébos in Meerbeek bij Kortenberg. Geregeld komen er wandelaars en fietsers. Daarmee heeft Jo geen probleem, wel met de vandalen die er deze week aan het werk waren. “We constateerden dat iemand, of enkelen, aan de slag waren gegaan met een bijl. Vier eiken zijn op manshoogte afgekapt, zonder bedoeling want de bomen liggen er nog altijd. Ook een eik van zo’n 50 jaar oud is helemaal ontschorst, die boom is onherstelbaar beschadigd. Wie haalt het nu in zijn hoofd om zoiets te doen?”

Respect voor de natuur

Van de daders is er voorlopig geen spoor. Jo heeft er ook het raden naar waarom iemand zoiets zou doen. “In deze tijden zou je toch verwachten dat mensen meer respect zouden hebben voor de natuur. Dit kan en mag niet gebeuren. Het is echt een grote vraag waarom iemand dat doet. We horen van andere boseigenaars dat ze last hebben van afval dat wordt achtergelaten, maar moedwillige beschadigingen hebben ze niet. Waarom moet men de natuur vernielen? Zijn we zo ver gekomen dat mensen uit verveling zich met een bijl in het bos gaan amuseren?”

 

Meest gelezen