Copyright 2011 Randy Riksen Photography

Stoepkrijt en ijsjes voor Kempense kinderen op Buitenspeeldag

Vandaag organiseren heel wat steden en gemeenten  activiteiten voor de Buitenspeeldag. Die moet kinderen aanzetten om in open lucht te spelen. De gemeente Olen deelt ijsjes uit, Kasterlee geeft alle kinderen stoepkrijt. Dat vertelden de bevoegde schepenen op Radio 2 Antwerpen. 

Vorig jaar kon de Buitenspeeldag niet doorgaan, maar dit jaar laten de coronaregels het wel toe. "Het is een initiatief dat haalbaar is in coronatijden en we nodigen alle kinderen uit om buiten te spelen. Het kan, het mag en het moet", zegt Rob Guns (CD&V), schepen van Jeugd in Kasterlee in "Start Je Dag".

Kasterlee deelt samen met de Kinderraad doosjes stoepkrijt uit aan alle kinderen van de lagere scholen. "Die zijn begin deze week op alle scholen geleverd", zegt Guns. "Er is ook een educatieve boodschap aan verbonden. Op elk doosje staat een QR-code met een link naar de duurzame ontwikkelingsdoelen die we vanuit de gemeente willen behalen."

Wat mij betreft mogen de kinderen alle straten en huizen in Kasterlee onder handen nemen met stoepkrijt

Rob Guns (CD&V), schepen voor Jeugd Kasterlee

IJsjes in Olen

In buurgemeente Olen kiezen ze voor een andere aanpak, vertelt schepen van Jeugd Sander Verboven (CD&V). "Wij hebben een wandelzoektocht voorzien. Er rijdt ook een ijskar langs alle pleinen zodat alle Olense kinderen gratis ijsjes krijgen".

Beluister hier het gesprek:

© Manon Bruininga Fotografie

Ook in andere gemeenten zijn er acties om het buiten spelen te stimuleren. Zo geeft Stabroek pretpakketten weg om je fiets te pimpen. Sint-Katelijne-Waver verstopt duizend 'blije stenen' die kinderen moeten zoeken. Wie er één vindt, mag ze opnieuw verstoppen voor andere kinderen. 

Bekijk hier het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen