Buitenspeeldag in Riemst verspreid over 9 dorpen door  coronamaatregelen 

Vandaag was het Buitenspeeldag. Hoewel het initiatief op veel plaatsen werd afgeblazen of uitgesteld omwille van de coronamaatregelen, kon de Buitenspeeldag in Riemst toch doorgaan. Wel werden de activiteiten voor de veiligheid verspreid over negen dorpen. 

In totaal namen zo'n 150 kinderen deel aan de activiteiten van de Buitenspeeldag in Riemst. Ze werden in groepjes van tien begeleid door monitoren. De kinderen konden onder andere honkbal, voetbal, tennis en andere spelletjes spelen. 

"We hebben corona-bubbel gewijs gezocht naar manieren om de Buitenspeeldag te kunnen laten doorgaan", vertelt schepen van jeugd Peter Neven (CD&V). "Daarom zijn de activiteiten verspreid over negen dorpen. Het doel is om de kinderen te laten genieten van de buitenlucht en van het buitenspelen, zodat ze niet de hele tijd binnen moeten blijven zitten."

Bekijk hier het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen