Radio 2

Buitenspeelkaart brengt spelende kinderen samen in Oostkamp: "Hang ze op en leer elkaar beter kennen"

In Oostkamp hebben ze de buitenspeelkaart voorgesteld. Kinderen kunnen die kaart thuis aan het raam hangen om aan te geven dat ze buiten willen spelen. Andere kinderen mogen dan bij hen aanbellen. Het idee komt van de kindergemeenteraad. 

"In Oostkamp bestaat er al een burenhulpkaart", zegt kinderburgemeester Mathijs De Metter (11). "Via die kaart kunnen mensen aangeven dat ze hulp nodig hebben. In de kindergemeenteraad hebben we beslist om ook een buitenspeelkaart in het leven te roepen. Zo kunnen we spelende kinderen bij elkaar brengen." 

"We hopen dat de drempel om bij elkaar aan te bellen minder groot wordt en dat kinderen elkaar sneller leren kennen", gaat Mathijs voort. "We roepen daarom alle Oostkampse kinderen op om de kaart op te hangen aan het raam en zo aan de andere kinderen in de straat te tonen dat ze samen buiten willen spelen."

Buitenspeelkaart downloaden

Je kan de buitenspeelkaart downloaden en afdrukken via de website van gemeente Oostkamp. Het gemeentebestuur zal de kaart helpen promoten via de scholen, sociale media en de gemeentelijke nieuwsbrief.

Bekijk hier het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen