AFP or licensors

Burgemeester Halle roept inwoners op: "Kom niet in het weekend naar het Hallerbos, maar tijdens de week" 

De burgemeester van Halle, Marc Snoeck (Vooruit),  roept zijn inwoners op om enkel tijdens de week af te zakken naar het Hallerbos en niet in het weekend. Met deze oproep hoopt de burgemeester het aantal bezoekers in het weekend te beperken. Daarnaast komen er ook nog een aantal extra maatregelen.

In het Hallerbos staan de eerste boshyacinten in bloei en die paarse bloemenpracht lokt heel wat bezoekers. Afgelopen weekend was het er over de koppen lopen en dus besliste de burgemeester dat er extra maatregelen komen om in deze coronatijden het grote aantal bezoekers in te perken. 

Maatregelen

"Het probleem situeert zich vooral op de kruispunten in het bos", zegt burgemeester Marck Snoeck (Vooruit). "Daar komen heel wat wandelaars samen. Wij vragen dan ook om op die punten een mondmasker te dragen. Daarnaast zullen we ook stewards inzetten om alles in goede banen te leiden en de politie zal extra controleren. Ook zullen er enkele aanpassingen doorgevoerd worden aan de parkings in de buurt. Er waren al heel wat parkings afgesloten, maar daar komt nu ook parking 7 bij. Wie foutparkeert, mag zich aan een boete verwachten." 

Tijdens de week is het rustiger en veel aangenamer voor de Hallenaar om het bos te bezoeken

Marc Snoeck, burgemeester Halle (Vooruit)

Naast de bijkomende maatregelen is er ook nog de opmerkelijke oproep van de burgemeester naar zijn inwoners toe. "In het weekend zakken heel wat mensen van buiten Halle, voornamelijk Brusselse expats, naar het bos af. Daarom wil ik mijn inwoners vragen om tijdens de week van de boshyacinten te genieten. Dan is het er rustiger en dus veel aangenamer. Als de Hallenaren mijn oproep volgen kunnen we het aantal bezoekers beter spreiden. Want het bos afsluiten is onbegonnen werk. Er zijn zoveel in- en uitgangen dat het onmogelijk is om dat te doen."

Meest gelezen