Marie-Thérèse Moortgat uit Zaventem is blij met de nieuwe fietstunnel

Fietstunnel Sint-Stevens-Woluwe geopend: "Hij is magnifiek"

In Sint-Stevens-Woluwe werd vandaag een nieuwe fietstunnel in gebruik genomen langs het Woluwedal in Zaventem en Kraainem. Naast de nieuwe fietstunnel en fietssnelweg werden ook de twee kruispunten van het Woluwedal met de Leuvensesteenweg en de Tramlaan heringericht, met het oog op verkeersveiligheid.  

"Hij is magnifiek. Nu rijd ik van Zaventem waar ik woon, naar de shopping. En altijd rechtdoor" zegt fietser Marie-Thérèse Moortgat uit Zaventem. "Het was hier vroeger heel gevaarlijk voor fietsers maar nu kan ik met een gerust hart de fiets nemen om te gaan winkelen." 

Belangrijke verbinding

"Het is inderdaad een belangrijke verbinding want hier op de Leuvensesteenweg komen een aantal fietssnelwegen samen: de fietssnelweg F102 komt hier aan en de F103 loopt hier vlak langs de E40", zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. "Je hebt hier een fietstunnel voor de fietser om onder de Leuvensesteenweg door te gaan, maar we hebben hier ook een kwaliteitsvolle fietssnelweg voorzien waar de verschillende fietssnelwegen samenkomen, zodat er vlot en veilig kan gereden worden, en van weg gewisseld kan worden."

"Het idee is om een aantal verbindingen richting Brussel, die je moeilijk met de fiets kan doen, te verbeteren. Ik denk dan vooral aan pendelaars uit Zaventem en Kraainem die nu met een gevaarlijk kruispunt minder, vlotter en veiliger met de fiets naar hun werk kunnen gaan."

(lees verder onder de foto)

Voor het bouwen van de fietstunnel kon de Vlaamse overheid rekenen op Europese steun. "We hebben een investering gedaan van 15 miljoen euro, en we hebben daarvan drie miljoen subsidies gekregen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)," besluit Struyf.  De nieuwe fietstunnel werd vandaag plechtig geopend door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Meest gelezen