Belga

Gouverneur Limburg over stijgende coronacijfers: "Geen algemene maatregelen"

De coronabesmettingen in Limburg stijgen het snelst van heel ons land, ondanks de paaspauze. Maar er komen geen algemene maatregelen, zegt gouverneur Jos Lantmeeters.

Het aantal coronabesmettingen stijgt het snelst in Limburg. En dat terwijl de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames in de rest van het land lichtjes dalen. In Limburg is het aantal besmettingen de afgelopen week met 16 procent toegenomen. Daar zijn volgens gouverneur Jos Lantmeeters 2 verklaringen voor: "Aan de ene kant dat de mensen  denken dat ze hun vaccin al hebben gehad en zich daarnaar gedragen. En daarnaast is er de Britse variant, die bij ons bijna uitsluitend vastgesteld wordt en die veel besmettelijker is."

We bekijken het per klas, per school en per bedrijf. 

Volgens Lantmeeters is de situatie ernstig in Limburg, maar heeft het voorlopig nog geen zin om een algemene maatregel te nemen in heel de provincie. "We monitoren van dag tot dag aan de hand van de testresultaten. We bekijken het per klas, per school en per bedrijf. We kijken wat er gaande is en als het nodig is, dan nemen we maatregelen."

Strikte contracttracing

In Maasmechelen blijven de scholen deze week nog dicht door het hoge aantal besmettingen, en donderdag zullen daar 2.000 leerlingen getest worden. Dan wordt bekeken of de scholen opnieuw open kunnen gaan. Bea Meertens van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding in Limburg: "We volgen in Limburg de gewone regels van Sciensano, maar in het Maasland zijn we strenger omdat er daar meer besmettingen zijn. We doen veel strikter de contacttracing de komende 14 dagen, van Maaseik tot Lanaken. Als er 1 besmetting in een klas is, dan gaat die klas dicht en moet iedereen getest worden." 

Meest gelezen